<< Назад

Теракота – здравина и екологичност

Теракота – здравина и екологичност

Сред предпочитаните материали за баня, кухня, офиси и обществени сгради е теракотата. Създадени на основата само на естествени материали, този вид плочки стават масово използвани и могат да бъдат видени както в луксозни студия за красота, така и в домовете ни. Защо именно теракотата е сред най-използваните материали за стенни и подови покрития.

Една от основните причини е здравината и функционалността на този вид плочки и разбира се доброто съотношение цена – качество.

Теракота – здравина и екологичност, съчетани в едно

Разнообразието, което се предлага на пазара за строителни и облицовъчни материали е наистина голямо. На практика можете да откриете теракота във всякакви размери и разцветки, включително такава, която е с десен, наподобяващ естествени настилки като дърво, камък и др.

Ако желаете да подобрите вида на вашата къща, вила или апартамент, можете да използвате теракота, която е чудесен избор не само по отношение на естетиката, качеството и цената, но и в екологичен аспект.

Защо да изберем теракота
Теракотата намира широко приложение във всички стаи

Теракотата намира широко приложение при изграждането на бани, мокри помещения, кухни, коридори, тераси. Почиства се лесно и не задържа прах и мръсотия, така че е добър избор за млади семейства с малки деца и домашни любимци.

Още от времето на Вавилон, именно теракотата е била използвана за впечатляващите повърхности на храмовете, в които са се събирали хиляди поклонници.

Комбинацията от впечатляващи цветове и различни уникални десени, съчетани със здравината и дълготрайността на теракотата, придават завършеност и ефектност на всяко помещение. Ако имате желание да обновите дома си и да го декорирате по нов и неповторим начин, обърнете специално внимание на този материал. Потърсете идеи за нов дизайн на вашия дом и създайте атмосферата, която винаги сте искали.

Превърнете банята си в екзотично място, в което забравяте за проблемите и ежедневния стрес, като облицовате стените с красиви плочки, изобразяващи природни мотиви или животни. Рисуваната теракота носи автентичност, красота и най-вече, създава изключително впечатление.

<< Назад