<< Назад

Как да направим банята по-приятно място за децата

Как да направим банята по-приятно място за децата
Баня за деца

Децата обичат да си играят с водата, но къпането не винаги е сред любимите им занимания. Замисляли ли сте се, как да промените банята, така че тя да се превърне в доста по-интересно място за малчуганите?

Как да превърнем банята в по-приятно място за децата?

Ето няколко идеи от нас:

Нека банята бъде забавна – изберете тема за вашата баня и се придържайте към нея, вместо да нахвърлите куп различни елементи. За да създадете приятна декорация в банята, можете да се фокусирате върху любимата книга или филм на детето или върху анимационен герой, към който то има изявен интерес. Остава само да поставите в банята хавлийка на динозаври или балерини, мини фигурки или детска закачалка с формата на любим герой.

Направете банята удобна за използване от малкото човече – за съжаление не всички дизайнери обръщат внимание на това, удобствата и мебелите в един дом да бъдат еднакво функционални както за възрастните, така и за по-малките членове на фамилията. Ето защо често в банята липсва умивалник, съобразен с ръста на детето, ниски закачалки и достъпни рафтове за неговите принадлежности. Помислете за това и адаптирайте мебелите по подходящ начин.

Как да направим банята по-приятно място за децата
Изберете тема за вашата баня и се придържайте към нея

Нека банята винаги блести – ясно е, че идеална чистота няма как да се постигне, особено когато банята е само една и се използва от цялото семейство. Решението тук е да изберете материали, които са здрави и лесни за почистване. Това ще ви спести доста усилия при почистването на това помещение. Стенните покрития от винил могат да бъдат почистени с влажна гъба. Когато е възможно, изберете плочки с минимални фуги за по-лесно почистване. Повърхностите от закалено стъкло също са подходящи за баня. Само малко количество почистващ препарат за прозорци и бързо избърсване ще премахнат петната от паста за зъби, замърсявания и остатъци от сапун. Мебели за баня с лакови покрития също са по-лесни за поддръжка от тези, направени от дърво.

Магия в банята – децата обичат вълшебствата, малко светлина и иновации в интериора на банята могат да ги привлекат там и да превърнат ежедневното къпане в лесно и приятно занимание.

<< Назад