<< Назад

Съвети при обновяване на банята

Обновяване на банята
За ремонта на вашата баня имате нужда от качествени материали

Несъмнено старата баня може да заживее съвършено нов живот, след основен ремонт и добър дизайн. На какво да обърнем внимание, при търсенето на майстор за банята?

Важно е да си изясните дали искате човек за основната работа – подмяна на плочките, поставяне на гранитогрес, фаянс, монтиране на душ кабина или и човек, който ще бъде дизайнер на банята. Добрите майстори не са непременно дизайнери на бани.

Обновяване на банята – как да изберем добър майстор за това?

Някои разбира се работят в пълен мащаб и вършат всичко, което е свързано с обновяването на банята. Те се грижат за нея, от първоначалния дизайн до последната поставка за кърпи, която се завинтва в стената. Други очакват да ги информирате за проекта и да работят по план.

Ще спестите пари, ако предоставите собствени материали. Голяма част от хората предпочитат да си набавят материали в присъствието на майстора, за да купят най-качествените облицовки, огледала и мебели за банята. Докато покупката на аксесоари и декорация за банята е изцяло ваш избор, при подбирането на материалите е добре да се посъветвате с майстора или продавач-консултанта.

Обновяване на банята
Перфектната баня е изградена с перфектни материали

Различните видове теракота например са с доста изгодна цена и наподобяват всякакви настилки, така че тези плочки могат да бъдат идеални за облицоване на банята в стила, към който се стремите. Те са лесни за почистване, достатъчно издръжливи, както на почистващите препарати, така и при ежедневно натоварване и с времето запазват оригиналния си вид и не се износват.

Още една важна причина да изберете добър майстор е това, че професионалистът с опит добре знае към какви материали да ви насочи. Той има наблюдения над това до колко дълготрайни и качествени са настилките от теракота, гранитогрес и различните видове фаянс за баня и може да ви посъветва, така че да направите най-добрия избор.

Не по-малко важно е при избор на професионалист, който да обнови банята ви, да намерите отговорен човек, спазващ уговорените срокове.

<< Назад